المقادير: كوب سكر كوب ماء 1/2 عصير ليمونة عصير الليمون كوب زيت كوب دقيق كوب حليب باودر ملعقة صغيرة هيل مطحون مقدار جوز التحضير: 1- نحضر الشربات بطريقتنا المعتادة حتي يتقل قليلا
2-نسخن الزيت في حله على النار تكون الحله كبيره نوعما (لأن عند إضافة الشربات سيفور المزيج) ثم تخفف النار تحته
3-نضيف الدقيق والحليب البودر
ونحرك على نار هاديه وبإستمرار
4-سيكون لونه اشقر الاول ونستمر بالتحريك حتى يصبح لونه بني (لايحترق لأنه على نار هاديه)
5-وهنا نضيف الهيل
6-وعلى طول نضيف الشربات وحركي بسرعه لتتجانس
7-وتحركيها لدقيقتين تقريبا لتثقل شويه (مش كثير) وتطلع فقاقيع
8-وتغرفيها في أطباق الحلاوه الصغيره .....أنا غرفتها في بايركس
9-وبعدين تزينيها بالجوز ( عين الجمل )وتحطيها في الثلاجه تبرد وتكون زي التشكليت التوفي لما تاكليها