آهلاً وسهلاً بكم في المنتدى الرسمي لعشآق المبدعة .. رغد الوزان ..

يشرفنا انضمامك لنا ..
آهلاً وسهلاً بكم في المنتدى الرسمي لعشآق المبدعة .. رغد الوزان ..

يشرفنا انضمامك لنا ..
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء

 

 ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها

اذهب الى الأسفل 
+3
نعيمة محبة ديمة
حنَوش ♥
منو وقلبي رغودة وايوتتي
7 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
منو وقلبي رغودة وايوتتي
|| عضو مشارك ..
|| عضو مشارك ..
منو وقلبي رغودة وايوتتي


انثى
|| نقآطي ♥ : 882
|| عمري ♥ : 27

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Empty
مُساهمةموضوع: ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها    ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 16, 2010 11:49 pm

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها

طريقة عمل كبدة لذيذة

المقادير:

حبة بصل مفرومة فرم ناعم
مقدار طبق كبدة مقطعة إلى قطع صغيرة
مقدار حبة فلفل رومي مفرومة فرم ناعم وقليل من البقدونس
نصف فنجان زيت مازولا
ملح , فلفل أسود مطحون , بهار مشكل , ثوم بودر , قرفة مطحونة , سماق
وطبعا الكمية حسب الرغبة

الطريقة:


أولا : نضع البصل المفروم مع الزيت في المقلاة
ونحرك جيدا حتى يبدأ البصل بالذوبان مع مراعاة عدم تحميره لأن ذلك سيؤثر على النكهة
ثانيا : نضع الفلفل الرومي على البصل
ونحرك جيدا حتى يبدأ الفلفل بالذبول
بعد ذلك نضع الكبدة عليه ونحرك جيدا
عندما تقارب على الاستواء نضع عليها الملح والبهارات
ونحرك جيدا حتى تستوي الكبدة وبعد ذلك نضع البقدونس المفروم
ونحرك جيدا ونتركه فقط مدة دقيقتين ونطفىء النار
ونسكبه في طبق التقديم ونزينه بشرائح الليمون

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

الكبده المحمرة بالدقيق


المقادير :

كيلو كبده مقطعة شرائح _2 م دقيق _ بقدونس مفروم _ عصير ليمون وعصير بصل _ ملح وفلفل_ سمن او زيت للتحمير _ بطاطس شيبس

الطريقة :

تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من البقدونس

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

الكبد المشوي

المقادير :

كيلو كبده _عصير بصلتين عصير ليمونتين _ملح وفلفل

الطريقة :

يشطف الكبد بالماء البارد ويقطع شرائح وتتبل بالملح والفلفل وعصير الليمون والبصل لمدة ربع ساعة ثم تشوى وتقدم بالبقدونس

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

صينية الكبدة المشوية

المقادير

نصف كيلو كبدة تقطع طولياً
يصلة كبيرة تقطع طولياً
حبة فلفل رومى كبيرة تقطع طولياً
ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة
2 قرن فلفل حار
2 فص ثوم مقطع
قطعة فحم
زيت

الطريقة :

تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا وعصير ليمونة
ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم
تغطى الصينية بالفويل و تدخل فى الفرن
عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن
وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

الكبدة الاسكندرانى

المقادير :

1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا .
ملح _ كمون _3 ملاعق كبيرة خل _ فلفل حار (اختيارى) .
3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم _حلقات فلفل أخضر _عصير ليمون 1/4 كوب زيت للتحمير .

الطريقة:

يخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة (الفلفل الحار) جيدا ثم تتبل بها الكبدة وتترك فى الثلاجة لمدة1/4 ساعة .
يضع الزيت على النار حتى يسخن ثم تسقط فيه الكبدة وتقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة ..
تخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة وتغطى وتترك ربع ساعة .. بعد ذلك يرفع الغطاء ويقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ...
توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى ) تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز المصرى .

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

طريقة الكبدة والكلاوي

المقادير

تغسل الكبدة والكلاوي وتقطعينهم شرائح رفيعة وبطول لا يتجاوز اربعة سم .
ثم تجهزين بصل مقطع قطع طويلة نسبيا بمقدار نصف حبة بصل متوسطة الحجم لكل 150 غرام كبدة وكلاوي
وربع ملعقة صغيرة ثوم مدقوق لنفس الكمية اعلاه
وفلفل حار او بارد ( رومي ) حسب الذوق مقطع قطع شرائح نحيفة.

الطريقة

نبدأ بحمس ( قلي ) البصل والفلفل في مقلاة فوق نار عالية جدا بحيث ينتج لدينا بصل يكون سطحه شبه محروق ولكن داخله ما يزال ني متماسك.
في نفس الوقت وفي مقلاة أخرى وبنفس الطريقة نحمس الكبدة على نار عالية لمدة قصيرة جدا من دقيقتين إلى ثلاث دقائق مع التقليب المستمر
بعد ذلك اضيفي الثوم وقليل من الفلفل الاسود والملح وذرة صغيرة جدا جدا من الكمون على الكبدة والكلاوي وقلبي لمدة نصف دقيقة ثم اضيفي البصل المحموس وقلبي لمدة نصف دقيقة اخرى وقدميه حار مع خبز بر حار وربع حبة ليمون وبالهناء والشفاء

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبدة بالطماطم

المقادير

كبدة حسب عدد الأشخاص
وطماطم مقطعه مربعات
وثوم مدقوق ناعم وفلفل اسود وكمون وملح
وزيت للقلي ومقلاة واسعه وجيدة

الطريقة

تغسل الكبدة بماي بارد ثم
تشرح الكبدة شرايح عريضة ثم طولية لتصبح مثل وحدات البطاطس المقلية الطولية ثم توضع في زيت كافي بالمقلاة الى أن يسخن وثم توضع الكبدة على نارقووووية جداا الى أن يصبح لونها فاتح وضروري تكون النار قوية حتى تكون الكبدة طرية من الداخل عند النضج وبعد دقيقتين توضع الطماطم والملح
طبعا حسب كمية الكبدة مثلا اذا كمية الكبدة ربع كيلو نحتاج حبة طماطم كبيرة اوحبتين صغار
ويحرك باستمرار على نار قويه حتى ماتنشف موية الطماطم ثم توضع الثوم المدقوق مع الفلفل الاسود والكمون ويقلب مع الخليط دقيقتين

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

الكبدة البانية اللذيذة

المقادير

كبده مقشره _1 فص ثوم _ملح _فلفل _كمون
ليمون _دقيق _ حليب _بيض
بقسماط
زيت للقلى

الطريقه:

نقشر الكبده من الطبقه الرقيقه الخارجيه
تتبل الكبده بالملح و الليمون و الفلفل و الكمون و الثوم وتترك ساعه ثم نضع الزيت فى وعاء ونضع الحليب على البيض ثم نأخذ الكبده و نضعها فى الدقيق ثم البيض و الحليب ثم البقسماط.
و تقلى و نخرجها من الزيت على فرشه من البقدونس.

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

الكبدة المحمرة

المقادير :

نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _عصير ليمون _ سمن للتحمير

الطريقة

تقطع الكبدة شرائح و تتبل بالملح و الفلفل وعصير الليمون و وتترك قليلاً فى التتبيلة
نضع السمن فى مقلاية عندما يسخن تحمر الكبدة مرة على الوجة الاول و مرة على الوجة الثانى
ثم نضع عليها قليل من الماء ونزيد إلى ان تنضج...
ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

الكبدة بالفلفل و الطماطم

المقادير

نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة _طماطم كبيرة _م زيت او سمن _ م ص خل _ فصين ثوم.

الطريقة

نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .
نضع السمن فى قدر و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الطماطم و الخل ونقلب ثم نضع الكبدة و نقلب بإستمرار إلى ان تتحمر ثم نضع ربع كوب ماء
إلى أن تنضج و يكون فيها صوص بنى.

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

طريقة سريعة للكبدة

المقادير :

1/2 ك كبدة _ 2 طماطم متوسطة_ 4 او 5 فصوص ثوم _
1 م ك سمن، او زيت لو بتحبيها بزيت _ملح و فلفل اسود

الطريقة :

قطعي الكبدة مكعبات صغيرة. قطعي الطماطم مكعبات صغيرة. دقي الثوم بالملح (الملح بيسهل دق الثوم جدا لما نحطه معاه و بعد كده نظبطه لو محتاجتاني في الحلة). حطيهم في حلة و معاهم السمن او الزيت و الفلفل الاسود و ظبطي الملح.
قلبيهم كويس لحد ما تحسي ان الكبدة اتشوحت، وطي النار وسيبيها تستوي براحتها و ممكن تضيفي لها شوية مية صغيرين لو محتاجة. و عند التقديم اعصري عليها ليمون و قدميها مع سلطة و مكرونة اوا عيش او ارز

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989
سندويشات كبدة روعه


يقدم لـ 8 أشخاص، مدة الاعداد 25 دقيقة.

المقادير:

300 جرام كبدة غنم مقطعة شرائح، نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، نصف ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار، 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون، ملعقة كبيرة خل، فص ثوم مهروس، شريحة زنجبيل مهروسه، ملعقة صغيرة ملح، 2 ملعقة كبيرة طحين حمص، أوراق خس مقطعة ، شرائح طماطم، زيت الزيتون للقلي، 8 خبزات عربية صغيرة.

الطريقة :

اخلطي عصير الليمون والخل مع الثوم والزنجبيل واتركي الخليط لمدة 15 دقيقة، ثم صفي الخليط بصفاة واسكبيه على شرائح الكبدة. رشي شرائح الكبدة بالفلفل الأسود والأحمر والملح واخلطيها جيدا ثم ادخليها الثلاجة لمدة ساعة على الأقل. سخني الزيت في مقلاة غزيرة وصفي الكبدة من خليط الخل وعصير الليمون. اقلي شرائح الكبدة حتى يتغير لونها ثم اضيفي لها طحين الحمص وقلبيها جيدا ثم غطي المقلاة واتركيها على نار هادئة لمدة 20 دقيقة. اقطعي الخبزة الى نصفين وافتحى كل جزء واحشيه بالطماطم والخس والكبدة.
صفي السندويشات في طبق التقديم وزينيها بالنعناع.

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبدة جاد


المقادير :

كيلو كبدة _ بصلة كبيرة مفرومة _7 أسنان ثوم مفروم
فلفل أخضر حسب الحاجة _فلفل أسود وكمون وملح
3 ملاعق طعام زيت_2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات

الطريقة :

تغسل الكبدة جيداً ثم نضعها في صينية أو وعاء الطهي ثم تضاف كل المقادير عليها ويغطى الوعاء.
يوضع على النار العالية حتى تغلي ثم نهدء النار حتى تتشرب وتنضج وتقدم مع الفينو وسلطة الطحينة.

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

الكبده بالصلصه

المقادير:

نصف كيلو كبدة مقطعه شرائح رفيعة
ربع كوب خل
ربع كوب ليمون
2كوب عصير طماطم
كوب بضل مفروم
4 ملاعق ثوم مفروم
نصف كوب فلفل رومى شرائح
توابل-زيت اوسمن

الطريقة:

تغسل الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل و الليمون و تترك
يقدح الزيت و تشوح الكبدة و ترفع من على النار
يشوح البصل و الثوم و يضاف الخل و الفلفل والطماطم و تترك لتسبك
تضاف الكبدة و قليل من الماء و تغطى حتى تنضج
تغرف و تقدم مع الارز و البطاطس المحمره فتقدم وجبه كامله .
ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبدة الخروف المشوية

المقادير :

كبدة مقطعة بشكل مكعبات كبيرة شوي بالحجم و طبعا نظيفة
لية خروف أيضا مقطعة بشكل مكعبات
بصل بحيث يكون حجمه صغير
بندورة أيضا حجمه اصغير
سماق
ملح
فحم
فلفل
و طبعا كالعادة كله حسب الرغبة

الطريقة :

بعد تنظيف الكبدة نضيف الملح والفلفل و السماق الى الكبدة و نخلطها جيدا
ثم نغرز قطع الكبدة في سياخ الشوي و نضع في كل سيخ 5 قطع كبدة و بينهم قطعتين من لية الخروف حتى تسويهم
و بعد ذلك نغرز البصل و البندورة بالسياخ(سياخ منفصلة عن سياخ الكبدة وأيضا نضع بينهم قطع من اللية)
نجهز الفحم ضمن منقل الشوي و نشعله حتي يجمر
ثم نضع أسياخ الشوي و نحركهم بحنية فوق المنقل
و حين تستوي الكبدة يمكن نقدمها بصحبة السلطة أو الحمص أو المتبل

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبده حميس

هاذي مشهوره في اهل نجد والحجاز سميت بهاذا الاسم لانها تتطبخ بدون
ماء حمس فقط

المقادير

نصف كيلو كبده وزيه كلاوي وزيه لحم مقطعه صغار
بصله + فلفل أخضر(أختياري)
نصف كاسة شاي (بياله )زيت + ملح+ بهار

الطريقه

ضع الزيت في التاوه وضع البصل والفلفل الى ان تصبح ذهبيه ومن ثم اللحم (لانه ياخذ شوي وقت) ويغطى ويترك على نار هادئه الى انا ينشف ماؤه
ومن ثم الكبده والكلاوي والبهار والملح ومن ثم تحمس على نار قويه الى ان
تنضج ومن ثم قدمها بالهنا والعافيه وتعال شوف الطعم يييييييميي
ملاحظه
لا يوضع ماء ابدا

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989
كبده بالبصل والبطاطس

المقادير :


نصف كيلو كبده
نصف كيلو كلاوي
3 حبه بصل كبير مقطع شرائح
2حبه بطاطس متوسطة الحجم ومسلوقه نصف استواء ومقطعه صغير
حبه واحده طماطم متوسطة الحجم مقطعه صغير
ملح+ بهار+6ملاعق اكل زيت

الطريقه

نضع الزيت في تاوه كبيره ونضع عليه البصل ويقلب الى ان يصبح ذهبي
اللون ومن ثم البطاطس ويقلب خمس دقائق ومن ثم الطماطم ويقلب ومن ثم
الملح والبهارومن ثم نقطع الكبده والكلاوي ونضعه عليها وتغطى وتترك على
نار هادئه الى ان تضج

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبده بالفلفل والقشطه

المقادير :


1 كيلو كبدة
1فلفل اخضر (رومي)
علبه قشطه
ملح _ فلفل أسود
نصف كاس شاي (بياله) زيت

الطريقه :

نقطع الفلفل شرائح رقيقه و نضعه في تاوه ونضع عليه الزيت ويقلب الى ان
يذبل ونضع عليه الكبده بعد تنظيفها وتقطيعها الى شرائح متوسطه ومن ثم
الملح والفلفل وتقلب وتترك على نارهادئه الى ان يجف ماؤها ومن ثم نضع
عليها القشطه وتقلب لمدة خمس دقائق وتقدم وبالهناء والعافيه

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبده بالخضار

المقادير

نصف كيلو كبده منظفه ومقطعه
وزيها كلاوي وزيها لحم مقطع صغار
2 حبه كوسا مقطعه
2حبه بطاطس مقطعه
2 حبه جزر مقطع
نصف كوب فاصوليا مقطعه
كوب قرنبيط(زهره)مقطع
نصف كوب بازلا مجمده
ملح +بهار +فلفل احمر حار(اختياري)
بصله مقطع شرائح بنص+ طماطم مقطع+ فلفل اخضر مقطع+ نصف كاس شاي زيت(بياله)

الطريقه

نضع في تاوه الزيت و البصل والفلفل ويقلب الى ان يصبح ذهب اللون ونكب
عليهاالطماطم ونقلب ونكب البهار والملح عليها ونقلب ونكب اللحم على
عليهم ونقلب ونغطيها نتركها على نار هادئه الى ان ينضج اللحم ومن ثم نكب
على اللحم الكبده والكلاوي وتقلب وانت تقلبن اقلي جميع الخضار ماعدا
البازلا اسلقها في كوب ماء مع ملعقة صغيره كمون (عشان ريحة التخزين
ونكهته تروح) وكبي جميع الخضار على الكبده وتقلب خمس دقائق وتقدم

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبده بكشنة الطماطم

وهاذي سهله جدااا والكل يعرفها ومتبي لها فن او تعب


المقادير :

كيلو كبده مقطعه شرائح
بصله + طماطم + فلفل اخضر
ملح + بهار + خمس ملاعق زيت

الطريقه

يوضع الزيت في تاوه ويقطع البصل الى قطع صغيره ويوضع على الزيت ومن
ثم يقطع الفلفل ويوضع على البصل ويقلب ومن ثم الكبده والملح والبهار
ويقلب الى تشرب الكبده ماوها ومن ثم نضع الطماطم ونقلب لمدة خمس دقائق
وتقدم

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989
الكبدة المحشوة

المقادير

1 كيلو كبد بتلو + ملح + فلفل + ملعقة كبيرة دقيق متبلة بالملح والفلفل + نصف منديل خروف

الحشو:


2 ملعقة سمن سائح + 1 ملعقة كبيرة بصل مبشور + فنجان بقسماط + 1 ملعقة صغيرة كرفس مفرى + 1 ملعقة صغيرة بقدونس مفرى + 2 ملعقة كبيرة من بهريز أو لبن حليب أو ماء + ملح + فلفل

الطريقة:

1- تغسل الكبد وتجفف جيداً بقطعة قماشه جافة ثم فى الجزء السميك منها نعمل قطع مستعرض بسكين حاد وتتبل بالملح والفلفل.
2- تخلط مقادير الحشو بعضها ببعض وتتبل جيداً بالملح والفلفل ثم يملأ تجويف الكيد وتخاط أطرافها بعناية.
3- تغطى الكبد المحشوة بمقدار من الدقيق المتبل بالملح والفلفل وتوضع فى صينية مدهونة جيداً بالسمن وتغطى بقطعة منديل الخروف ويضاف إليها البهريز أو اللبن او ماء، وتغطى الصينية وتزج فى فرن متوسط الحرارة مدة حوالى ساعة ونصف أو حتى تنضج الكبد مع ملاحظة رفع غطاء الصينية فى العشر دقائق الأخيرة.
4- يفك الخيط وتقدم الكبد ساخنة وحولها الصلصة المتبقية فى الصينية وتجمل بالبقدونس.

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبدة فرنساوى


المقادير:


نصف كيلو كبد + عصير بصلة + عصير ليمونة + ملح + فلفل + 2 ملعقة كبيرة من السمن + بصلة مفرية + ملعقة كبيرة من الدقيق + 3 أكواب ماء .

الطريقة:

1- تغسل الكبد وتقطع شرائح ثم توضع فى إناء وتتبل بالملح والفلفل وعصير الليمون وعصير البصل وتترك حوالى ساعة.
2- يرفع الإناء على النار وتقلب الكبد حتى تمتص جميع عصارتها ويضاف إليها السمن وتحمر خفيفاً ثم ترفع من الإناء.
3- يحمر البصل المفرى فى السن المتخلف وعندما يصفر يضاف إليه الدقيق ويستمر فى التقليب حتى يصير لونه بنياً، فيضاف الماء تدريجياً مع التقليب بعيداً عن النار حتى لدينا صلصة بنية.
4- يرفع الإناء على نار هادئة حتى تغلى الصلصة فتضاف الكبدة المحمرة ويغطى الإناء وتترك حتى تنضج ثم تغرف وتغطى بالصلصة وتجمل بالليمون والبقدونس.
5- تقدم مع الأرز أو البطاطس البيورية وتقدم ساخنة.

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كرات الكبد

المقادير:

ربع كيلو كبد بتلو + بصلة صغيرة + ملح + فلفل أسود + ربع كيو بطاطس مسلوقة ومهروسة + 2 ملعقة كبيرة من المخلل المفرى + بيض + بقسماط + سمن للتحمير .

الطريقة:

1- تغسل الكبدة جيداً بالماء والملح ثم تغلى على النار مدة 10 دقائق.
2- تغسل الكبد وتفرى مع البصل والمخلل بالمفرمة.
3- تخلط البطاطس وتعجن جيداً وتتبل بالملح والفلفل، تشكل كرات فى حجم عين الجمل الكبير ثم تتبل فى الدقيق وتغطى بالبيض والبقسماط وتحمر فى السمن الغزير.
4- توضح على ورقة لتمتص المادة الدهنية الزائدة، ثم ترص فى صحن مفروش بالبقدونس ويقدم معها صلصلة بيضاء مضاف إليها ملعقة كبيرة من المقدونس المفرى.

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

الكبدة المسبكة

المقادير:


نصف كيلو ضأن أو بتلو + فنجان من مكعبات الجزر المسلوق نصف سلقة + 3 ملاعق كبيرة من السمن + 2 كوب من الماء + ملح + فلفل + نصف فنجان من حلقات البصل + ملعقة كبيرة من بقدونس مفرى.

الطريقة:

1- تقطع الكبدة مكعبات متوسطة وتغسل بالماء البارد ثم توضع فى إناء ويصب عليها كمية من الماء المغلى تكفى لتغطيتها مع قليل من الملح وتترك مدة ربع أو نصف ساعة.
2- تنشل الكبدة من الماء وتوضع فى إناء وترفع على نار هادئة مع التقليب حتى تمتص عصلارتها.
3- يضاف إليها السمن وتحمر فيه ثم تضاف الخضر والماء وتتبل.
4- تغطى وتزج فى الفرن حتى ينضج الكبد أو تطهى على نار متوسطة.
5- توضع الكبدة فى وسط صحن وحولها الخضر وتقدم ساخنة.

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض


المقادير


1* كيلو كبدة ضانى .
* عدد 3 كلاوى.
* عدد 2 قلب .
* 2فلفل اخضر رومى او حامى.
* رأس ثوم مفصصة ومفرومة.
* ملح – فلفل – كمون.
* ربع كوب زيت.

الطريقة

- يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات
- ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة
- ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها
- وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما احتاجوا ويقدم مع طبق من الارز الابيض
ملحوظة :ازا كنتى عوزاها بالصوص يبقى قبل ما تطفى النار وبعد ما تستوى تسيبى فيها شوية صوص
وازا كنت مش عيزاها بصوص يبقى بعد ما تستوى والماء بتاعها ينشف تقلبيها فى السمنة اللى معاها فى الحلة .

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبدة الكباب حلة


المقادير


- 1/2 كيلو كبدة.
- 3 معالق سمنة.
- 1/2 راس ثوم.
- كوب عصير طماطم.
- ملح – فلفل – بهارات.

الطريقة

- بعد مانغسل الكبدة كويس ونجهزها نقطعها مكعبات.
- اقدحى السمنة وحمرى فيها الثوم (بس يكون مقطع حلقات مش مهروس ) لحد ما لونه يصفر
- ضعى مكعبات الكبدة على الثوم وتقلبى وتغطى الحلة وتكون النار هادية لحد ما الكبدة تنشف مايتها
- اضيفى عليها عليها عصير الطماطم و الملح والفلفل والبهارات
- اتركيها على نار هادية لحد ما تتسبك وتبان السمنة .
- - حمرى فيها الكبدة وتقدميها.

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Vitiligo-ba20f7c989

كبدة بالدقة

المقادير


* ½كيلو كبدة بتلو.
* 1/2 راس ثوم مهروس.
* 3 معالق زيت.
* عصير ليمون.
* معلقة كبيرة بقدونس مفروم.
* ملح وفلفل و كمون.

الطريقة

- تغسل الكبدة كويس بالماء والخل
- وتشطف بالماء وتقطع شرائح رقيقة
- ندهن مقلاية بالزيت ونشوح فيها الكبدة كويس على نار عالية لحد ماتستوى ونشيلها من على النار
- نخلط كل مقادير الدقة اللى عندنا مع بعضالثوم والبقدونس و عصير الليمون والملح والفلفل والكمون ونضعهم على الكبدة اول ما تنزل من على النارونقلبهم كويس لحد ما الدقة تتخلط كويس بالكبدة ونقدمها ساخنة.


وبالهناء والعافية...

تحيااااتي : منوووش


وعيد سعييييييييد ويلا جربوها على خرفانكم هع هع


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حنَوش ♥
|| عضو ذهبي ..
|| عضو ذهبي ..
حنَوش ♥


انثى
|| نقآطي ♥ : 19103
|| عمري ♥ : 26

بطاقة الشخصية
أضف الرد السريع:

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها    ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 17, 2010 5:30 pm

روووووووووووووووووووووووووعة

مشكوووووووووووووووووووووووووووووورة حبيبتي ما تقصرييين والله

تقبلي مروري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نعيمة محبة ديمة
|| عضو ذهبي ..
|| عضو ذهبي ..
avatar


انثى
|| نقآطي ♥ : 34929
|| عمري ♥ : 26

بطاقة الشخصية
أضف الرد السريع:

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها    ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Icon_minitimeالخميس نوفمبر 18, 2010 11:09 am

تسسسسسسسسلمي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
♥..т̲м̲и̲є̲т̲к̲
|| عضو ذهبي ..
|| عضو ذهبي ..
♥..т̲м̲и̲є̲т̲к̲


ذكر
|| نقآطي ♥ : 34080
|| عمري ♥ : 27

بطاقة الشخصية
أضف الرد السريع:

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها    ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Icon_minitimeالخميس نوفمبر 18, 2010 5:29 pm

يسلمووو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
♥..т̲м̲и̲є̲т̲к̲
|| عضو ذهبي ..
|| عضو ذهبي ..
♥..т̲м̲и̲є̲т̲к̲


ذكر
|| نقآطي ♥ : 34080
|| عمري ♥ : 27

بطاقة الشخصية
أضف الرد السريع:

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها    ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Icon_minitimeالخميس نوفمبر 18, 2010 5:29 pm

تقبلي مروري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مفاهيم خجل
|| عضو مشارك ..
|| عضو مشارك ..
avatar


|| نقآطي ♥ : 1159
|| عمري ♥ : 33

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها    ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Icon_minitimeالسبت نوفمبر 20, 2010 7:39 pm

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  398355
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
والله واحشني زمانك
|| عضو ذهبي ..
|| عضو ذهبي ..
والله واحشني زمانك


ذكر
|| نقآطي ♥ : 22753
|| عمري ♥ : 27

بطاقة الشخصية
أضف الرد السريع:

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها    ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Icon_minitimeالأحد نوفمبر 21, 2010 6:17 pm

واووووووووووو

ماشاءا لله

موضوع راائع ومجهوود رائع ماشاءا لله

يسلموووووو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://ask.fm/Abowoowood
منو وقلبي رغودة وايوتتي
|| عضو مشارك ..
|| عضو مشارك ..
منو وقلبي رغودة وايوتتي


انثى
|| نقآطي ♥ : 882
|| عمري ♥ : 27

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها    ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 23, 2010 3:41 am

نورتوو احبااابي

اشكركم تواجدكم حلو يالغوالي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
» تـ حٍ’ ـدوٍنے آلبشر «
|| عضو ذهبي ..
|| عضو ذهبي ..
» تـ حٍ’ ـدوٍنے آلبشر «


انثى
|| نقآطي ♥ : 2687
|| عمري ♥ : 26

بطاقة الشخصية
أضف الرد السريع:

ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها    ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها  Icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 24, 2010 1:01 am

مشششكووووورة


يعططيك العافية


واصلي ابداعك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف كامل لعمل الكبدة وتتبيلتها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طرق متنوعه لعمل البطاطس
» وصفة لعمل كيكة الشكولاطة
» درس منقول لعمل نص يلمع بالفلاش
» طريقة سهلة لعمل المعمول
» افكار لعمل احلى مناكير

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: ¬ آدم وحواء وحياتهم ✿ :: مطبخ | kitchen ❀-
انتقل الى: