المقادير: نصف كيلو من الممبار (بقري أو ضاني)
2 كوب أرز مغسول ومصفي
2بصلة مبشورة
7 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات أومبشورة
معلقة ملح
معلقة فلفل أبيض او اسود
حزمة بقدونس
حزمة كسبرة خضراء
معلقة نعناع
معلقة شطة
سمن او زيت
معلقة كمون
الطريقة: نضع الممبار فى الخل لمدة ساعه علشان نتخلص من اى ريحة
الحشوة ( خلطة المحشى العادى )
نغسل الارز
نبشر
البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس و الكزبرة ونضيف لهم الارز
والملح والفلفل والكمون و الشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن او الزيت
نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطة و بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى
فى
حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى
الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى
ينضج
يصفي الممبار من ماء السلق جيدا
يحمر الممبار في الزيت ويقدم